80% regeling
De gemeente Tilburg vraagt aan het bedrijf “Zet ‘m op” om een productenpakket samen te stellen waarmee zij voor 80% in de vervoersbehoeften van hun inwoners kunnen voorzien. Als voorwaarde heeft de gemeente gesteld dat de hulpmiddelen vergoed wordt door de Wmo.
Er zijn een aantal hulpmiddelen die voldoen aan de vraag van gemeente Tilburg. Het gaat om hulpmiddelen die voor korte tot aan lange afstanden gebruikt worden.
Hulpmiddelen
- Handbewogen rolstoel: De handbewogenrolstoel is bedoeld voor patienten die niet of nauwelijk kunnen lopen. De rolstoel wordt gebruikt door verschillende doelgroepen. Hierbij kun je denken aan patienten die zichzelf voortbewegen door middel van de wielen zelf vooruit te bewegen. Of patienten die zich laat duwen door een ander.
- Elektrische rolstoel: De elektrische rolstoel is voor patienten die niet in staat zijn om zich zelf te verplaaten. Daarnaast zijn er verschillende soorten, zo is er een voor binnen, binnen/buiten en voor buiten. De elektrische rolstoel heeft een nadeel en dat is dat de accu maximaal twee dagen meegat bij volgebruik. Daarentegen heeft het natuurlijk ook vele voordelen, u komt gemakkelijker en sneller overal bij kan komen.
- Elektrische fiets: De elektrische rolstoel is meer gericht op actievere patienten. Wanneer patienten gebruik maken van de elektrische foets krijgen zij meer het gevoel van vrijheid. Verder zijn er verschillende soorten elektrische fietsen die afgesteld kunnen worden op de gebruiker.
- Rolstoellift: De rolstoel lift wordt gebruikt voor het overbruggen van hoogte verschillen waarbij de patient in zijn/haar rolstoel zit. Dit zorgt er ook voor dat de patient langer thuis kan blijven wonen.
- Rolstoel scooter: Een rolstoelscooter brengt de patient van punt a naar punt b. Hierbij heeft de patient zelf controle over de rolstoelscooter, waarbij de patient meer zelfredzaamheid ervaart.
- Scootmobiel: Wanneer bewegen niet meer zo makkelijk gaat is een scoot mobiel een praktische oplossing. Met een scootmobiel blijf je langer zelfstandiger
- Deeltaxi: Een deeltaxi kunt u bestellen. Hierbij betaald u alleen voor de zitplaats. In een deeltaxi zitten ook anderen.
- Bus en trein: Voor de bus en de trein dient uw zelf contact op te nemen met de desbetreffende vervoerder.
Verder worden deze hulpmiddelen vanuit de Wmo vergoed. U moet wel rekening houden dan uw gemeente de simpelste variant van de hulpmiddel aanbiedt. Indien de patient niet te vreden is met zijn/haar hulpmiddel, zal de patient zelf moeten bijbetalen.
U kunt op de hulpmiddel klikken indien u geintresserd bent in verdere details.
Maak jouw eigen website met JouwWeb